Acest formular este preluat de la adresa web http://www.dvlottery.state.gov si este doar in scop demonstrativ (acest lucru este posibil conform Copyright Information), fara a avea nici o legatura cu aplicarea efectiva la Loteria Vizelor. In acest formular nu se colecteaza nici o informatie personala. Pentru detalii complete privind Loteria Vizelor DV-2014 in limba romana, vizitati http://www.loteriavizelor.com .

ELECTRONIC DIVERSITY VISA ENTRY FORM OMB Control Number: 1405-0153
Form: DS-5501
Expires: 07/31/2013
Estimated Burden: 30 minutes

Prima parte - Informatii despre aplicantul principal

1. Numele complet

a. Numele de familie

Fara Nume de familie

b. Primul nume de botez

Fara Primul nume de botez

c. Al doilea nume de botez

Fara Al doilea nume de botez

2. Data nasterii

a. Ziua
b. Luna
c. Anul

3. Sexul

Masculin
Feminin

4. Orasul/Comuna unde te-ai nascut

(Introduceti numai orasul/comuna. Nu introduceti judetul)
Orasul/Comuna necunoscut/a

5. Tara unde te-ai nascut

6. Tara eligibilitatii pentru programul DV

In mod normal tara eligibilitatii este aceeasi cu tara in care v-ati nascut. Tara eligibilitatii nu are legatura cu tara in care va aflati/traiti in prezent. Daca v-ati nascut intr-o tara care nu este eligibila pentru aceasta editie a programului DV, va rugam sa consultati sectiunea Explicatii despre "Nativ al unei ţari care se califică"{acest link se va deschide intr-o noua fereastra} pentru a vedea daca exista o alta optiune in cazul dvs.

Solicitati eligibilitatea pentru tara in care v-ati nascut?

Da Nu
 

Daca nu, trebuie sa selectati tara pentru care solicitati eligibilitatea.

7. Fotografia aplicantului

Fotografiile trebuiesc trimise in acelasi timp cu aplicatia E-DV. Fotografiile care nu respecta toate specificatiile, incluzand dar fara sa se limiteze la vechimea fotografiei, compozitia si fundaluri neacceptate, va conduce la descalificarea intregii aplicatii. Orice manipulare a fotografiilor care altereaza caracteristicile fizionomiei va conduce la descalificarea intregii aplicatii. Vedeti exemplele de pe pagina verificatorului foto {acest link se va deschide intr-o noua fereastra}.

Va rugam sa verificati instructiunile pentru programul DV-2014 pentru specificatiile tehnice si de compozitie ale imaginii digitale.

Veti folosi una din urmatoarele metode pentru a produce fisierul cu fotografia digitala pentru aplicatia eDV: 

Luand o imagine digitala noua.
Folosind un scanner pentru a scana fotografia ce va fi transmisă.

Link catre pagina cu instructiunile de transmitere a fotografiilor/verificatorul foto{acest link se va deschide intr-o noua fereastra}

Numele fisierului fotografiei
Apasand butonul 'Browse' veti avea posibilitatea sa cautati si sa alegeti fisierul care contine fotografia, si dupa ce veti selecta fisierul numele va aparea in spatiul din stinga butonului.

8. Adresa de corespondenta

8a. In atentia lui (optional)
8b. Adresa linia 1
8c. Adresa linia 2 (continuare) (optional)
8d. Orasul/Comuna
8e. Judetul
8f. Codul Postal
Fara Cod Postal
8g. Tara
(NOTA: Aceasta este adresa care va fi utilizata pentru a va anunta daca veti fi selectat)

9. Tara in care locuiti in prezent

10. Numarul de telefon

Optional

11. Adresa de E-mail

11a. Adresa de E-mail (ex. johndoe@example.com)
11b. Confirmati Adresa de E-mail

12. Care este treapta cea mai inalta de educatie pe care ati absolvit-o, pana in prezent?

 
cateva cursuri universitare diploma de Doctor


Trebuie sa aveti minim diploma de bacalaureat care sa reprezinte terminarea unui ciclu complet de scoala (scoala profesionala sau diplomele de echivalare nu sunt acceptate) sau muncitor calificat intr-o ocupatie care presupune cel putin doi ani de calificare sau experienta pentru a profesa (vizitati http://online.onetcenter.org/{acest link se va deschide intr-o noua fereastra} pentru a determina daca ocupatia dvs. se califica pentru o viza Diversity)

13. Care este statutul marital?

 
Separat/a in mod legal


Separat/a in mod legal inseamna ca o instanta de judecata s-a pronuntat in favoarea separaii intre dvs. si sot/ie conform legilor in vigoare. Separat/a in mod legal inseamna ca sotul/ia nu este eligibil/a pentru a imigra cu statut derivativ. 

14. Numarul copiilor

(optional)

Numarul copiilor include toti copiii naturali, cei adoptati legal si cei vitregi, care sunt necasatoriti si au varsta sub 21 de ani in ziua in care trimiteti aplicatia. Neincluderea tuturor copiilor care se califică sau includerea copiilor care nu sunt ai dvs. naturali, a celor care nu sunt adoptati legal sau care nu sunt vitregi (in afara cazului in care traiti impreuna si/sau intentioneaza sa aplice pentru viza cu statut derivativ) va conduce la descalificarea intregii aplicatii.


Rezidentii permanenti legali (LPR) si cetatenii americani nu trebuiesc inclusi.


PAPERWORK REDUCTION ACT: Public reporting burden for this collection of information is estimated to average 30 minutes per response, including time required for searching existing data sources, gathering the necessary documentation, providing the information and/or documents required, and reviewing the final collection. You do not have to supply this information unless this collection displays a currently valid OMB control number. If you have comments on the accuracy of this burden estimate and/or recommendations for reducing it, please send them to: A/GIS/DIR, Room 2400 SA-22, U.S. Department of State, Washington, DC 20522-2202.

CONFIDENTIALITY STATEMENT: AUTHORITIES: The information asked for on this form is requested pursuant to Section 222 of the Immigration and Nationality Act. Section 222(f) provides that the records of the Department of State and of diplomatic and consular offices of the United States pertaining to the issuance and refusal of visas or permits to enter the United States shall be considered confidential and shall be used only for the formulation, amendment, administration, or enforcement of the immigration, nationality, and other laws of the United States. Certified copies of such records may be made available to a court provided the court certifies that the information contained in such records is needed in a case pending before the court. PURPOSE: The U.S. Department of State uses the facts you provide on this form primarily to determine your classification and eligibility for a U.S. immigrant visa. Individuals who fail to submit this form or who do not provide all the requested information may be denied a U.S. immigrant visa. Although furnishing this information is voluntary, failure to provide this information may delay or prevent the processing of your case. ROUTINE USES: If you are issued an immigrant visa and are subsequently admitted to the United States as an immigrant, the Department of Homeland Security will use the information on this form to issue you a Permanent Resident Card, and, if you so indicate, the Social Security Administration will use the information to issue a social security number. The information provided may also be released to federal agencies for law enforcement, counterterrorism and homeland security purposes; to Congress and courts within their sphere of jurisdiction; and to other federal agencies who may need the information to administer or enforce U.S. laws.

Copyright Information